Indlæg i debatten

Amin M. Alavi Wazhehs, Redaktør skriver til FDKs Debat om Kulturtidsskrifterne.

Med glæde fandt jeg jeres homepage og debat siderne, især Finn Barlebys meget aktuelle indlæg. Jeg er redaktør på et persisk tidsskrift, Wazheh, der kæmper for sin overlevelse. En af grundene er at vi henvender os til et lille publikum, selv om tidsskrifttet udgives på både dansk og persisk.

En anden grund er bl.a. de punkter som FB har påpeget. Vores situation er ikke særlig anderledes end mange andres. Man fristes til at sætte spørgsmålstegn ved kulturtidsskrifternes eksistensberetigelse. De første kulturtidsskrifter udkom, da der ikke var så mange andre der dækkede et område (kulturelbevidsthed) der var i konstant bevægelse. Både udgiveren og læseren søgte efter indput til det debat der var alstedværende. Kulturtidsskrifter gav en del af dette tilbud.

Nu tilgengæld, ser det ud som om det kulturelle debat er overstået. Kulturtidsskrifterne prøver så på at dække et bestemt niche. De er blevet spacialiserede. Derfor har de mistet deres "folkelige" appeal. Aviserne er også blevet bedre til at dække det kulturelle. MVH.

Gå til toppen af siden