Bogmessen i Göteborg 2005

Bogmessen afholdtes i dagene fra den 29. september til den 2. oktober. I år var litteraturen i Litauen i fokus. Vil du vide mere så klik ind på:

www.goteborg-bookfair.com

 

Bl.a. følgende forfattere deltog i messen:

Lene Kaaberbøl, Ida Jessen, Christina Hesselholdt, Jette Kaarsbøl, Philip Pullman, Annika Thor, Dag Solstad, Ulf Peter Hallberg (Hotel de Dream), Horace Engdahl, Jeanette Winterson, Adonis (syrisk-libanesisk digter), Orhan Pamuk, Helen Oyeyemi (The Icarus Girl), Tracy Chevalier (Girl with a Pearl Earring) ... Karl Markus Gauss, Juli Zeh (Ørn og engel) ...

 

PS. En række svenske forfattere har netop dannet en komite til støtte for den tyrkiske forfatter Orhan Pamuk, der risikerer op til 3 års fængsel for bl.a. at have kritiseret det tyrkiske folkemord på en million armeniere i 1915.

PS. PS. Den 24. januar 2006 skriver die tageszeitung, at sagen med Orhan Pamuk er opgivet. Men straffeloven (straffelovens paragraf 301) er ikke blevet ændret, så der er stadig andre forfatter, journalister og akademikere, der er under anklage og risikerer at blive straffet for lignende sager.

Se også Berlingske Tidende den 24.januar 2006 - og Berlingske Tidende den 28. januar 2006: "Pamuk-sagen er kun toppen af isbjerget."

Se desuden Ferhat Tunics kronik "Sanger med mundkurv" i Politiken den 30. januar 2006.

 

En række danske kulturtidsskrifter blev udstillet på FSKs (den svenske kulturtidsskrifts-forenings) stand på messen. Stand nr.: B 04:04.

Ca. 100 svenske og ca. 30 nordiske tidsskrifter udstilledes.

 

FSKs "Årets kulturtidsskift 2005" gik til tidsskriftet SEX, der er et interviewtidsskrift, der indeholder længere samtaler med både svenske og ikke-svenske personligheder indenfor musik, litteratur, kunst, film og populærkultur. I motiveringen hedder det bl.a., at SEX bryder med de herskende journalistiske trends og tendenser.

Gå til toppen af siden